Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Haziran 2014 Çarşamba

tereyağlı erişte:)

gerekli malzemeler:)

3 su bardağı erişte
yeteri kadar su
2 kaşık tereyağ
tuz
2-3 damla sıvı yağ
rendelenmiş beyaz peynir
ceviz veya fındık kırığı

yapılışı:

Orta boy bir tencereye su koyulup ocağa alınır. Kaynayınca içine 2-3 damla sıvı yağ ve tuz ilave edilir. Daha sonra üzerine erişteler ilave edilir. 15-20 dakika haşlanır. Haşlanan erişteler süzgece alınır. Tencereye tereyağ koyulur. Birazcık kızdırılır. Üzerine erişteler ilave edilir. 3-4 dakika yağ ile kavrulan erişteler hazırdır.
:))
üzerine ceviz veya fındık kırığı ve rendelenmiş beyaz peynir ilave edilir. Afiyet olsun.
:))

3 yorum: